Whitmarsh: McLaren i Honda se vraćaju na vrh

Oduševljenje u taboru McLarena

Whitmarsh: McLaren i Honda se vraćaju na vrh

M. Maksimović

Honda se vraća u Formulu 1, od 2015.godine opet će snabdijevati McLaren svojim motorima. Baš kao što je to bio slučaj u periodu od 1988.do 1992.godine. U tih pet godina, Ayrton Senna je osvojio tri, Alain Prost jedan naslov svjetskog prvaka, a pored njih dvojice još je dvije sezone u McLarenu proveo i Gerhard Berger.

Posebno ubjedljiv, McLaren je bio u borbi za konstruktorski naslov. 1998.godine je imao 199 bodova, Ferrari na drugom mjestu 65, a slična situacija je bila i godinu kasnije, McLaren 141, Ferrari 77. 

''ovo je sjajna vijest za sve one koji vole Formulu 1. Mi smo ponosni što ponovo idemo zajedno sa Hondom  i narednih 18 mjeseci zajedno ćemo raditi kako bi smo bili spremni za nađu prvu zajedničku utrku 2015.godine. McLaren i Honda su sinonimi uspjeha i sigurno je da će uposlonima u obe kompanije biti jako teško nositi se sa teretom sjajnih rezultata iz prošlosti. Ambicija je tu prisutna i kod jednih ikod drugih, želimo ponovo McLaren Hondu vratiti na vrh'' rekao je prezadovoljni Martin Whitmarsh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.