Williams ponudio slike novog bolida

Prvi put Williams zajedno sa Mercedesom

Williams ponudio slike novog bolida

Ekipa Williams je u četvrtak predstavila svoj bolid, ali za sada samo na slikama. Radi se o novom FW36 bolidu kojeg će pokretati Mercedesov motor. Za ekipu Williamsa će voziti Felipe Massa i Valteri Bottas, dok će bolid biti tamno plave boje.

Ono što se na slikama može vidjeti jeste novi nos bolida, nešto uže prednje krilo, ali i zanimljiv kraj, odnosno  zadnje komponente vješanja.

" Hlađenje, težina bolida, novi mjenjač ali i aerodinamika, to su bili naši najveći izazovi. Bolidi će se trebati puno više hladati nego ranijih godina, baš kao što moramo hladiti vazduh iz turbo punjača. Što se mijenjača on je bio završen poprilično rano, pa smo mogli odraditi nešto više testova, to je nov sistem i on mora da se nosi sa puno više snage nego što je to bio slučaj sa V8 motorima. Novi motor je puno teži pa je bio popriličan izazov za nas napraviti bolid dozvoljene težine. Ovo je prvi put da radimo sa Mercedesom i mogu reći da smo zadovoljni" naglasio je Pat Symonds, tehnički direktor Williamsa.

Pored novog motora, Williams bi mogao uskoro dobiti i jednog sponzora, ispred koje će stajati predznak stari. Radi se o kompaniji Martini i Rossi čije su reklame obilježile dobar dio istorije automobilizma. U Formuli 1, Martini je prisutan od 1972. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.