Williams predstavio novi FW35 bolid

Prije početka nove serije testiranja

Williams predstavio novi FW35 bolid

M. Maksimović

Prije početka nove serije predsezonskih testiranja, ekipa williamsa je predstavila novi bolid. U odnosu na bolid koji smo vidjeli u Jerezu, novi pod nazivom FW35 ima dosta novih dijelova.

Od šasije, preko nosa bolida, hladnjaka, mjenjača. Novi bolid će testirati u Barcelonu Pastor Maldonado, a njegov timski kolega bit će Valtteri Bottas.

 

''Prošle godine smo ostvarili jednu pobjedu baš u Španiji i nadam se da ove godine možemo imati još bolje rezultate. Kako bi se približili vodećima moramo biti konstanti u performansama, mi smo naporno radili kako inžinjeri dobili što više pravih informacija kada je u pitanju dizajn bolida'', kaže Pastor Maldonado.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti