Williams sa Symondsom najavljuje velike stvari

Optimizam se vratio u redove Williamsa

Williams sa Symondsom najavljuje velike stvari

Ekipa Williamsa je ove godine ponovila jedan od svoja dva najgora rezultata u istoriji ekipe. Prije dvije godine su Rubens Barrichello i Pastor Maldonado osvojili samo pet bodova, baš kao i Maldonado i Valtteri Bottas ove.

Naravno da su u Williamsu morali reagovati jer su rezultati daleko ispod renomea imena ekipe. Sada je tu Pat Symonds čiji je dolazak na mjesto Mikea Coughlana koji je otpušten zbog loših rezultata.Pat je u Formuli 1 preko 30 godina, sarađivao je sa Sennom, Schumacherom, Alonsom u vrijeme dok je ovaj osvajao naslove svjetskog prvaka.

"Svi smo presretni, cijela ekipa je oduševljena nakon što je ponovo u Williams stigao Pat Symonds. To je čovjek koji će sigurni smo pomoći ekipi da krene naprijed. On je spreman na maksimalan rad, spreman je analizirati , donositi odluke Isto tako spreman je poslušati ljude u ekipi, može se sa njim razgovarati prije nego što donese određenu odluku. On je pravi mentor" kaže kćerka Franka Williamsa Clair Williams.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije