Wolff: Tek sam u Japanu shvatio koliko smo jaki

Šef Mercedesa dugo nije vjerovao

Wolff: Tek sam u Japanu shvatio koliko smo jaki

Sezonu koja je iza nas u Formuli 1, obilježio je Mercedes. Prvo su glatko osvojili konstruktorski naslov, nakon toga i vozački.

Zato pomalo nevjerovatno zvuči izjava šefa ekipe Tota Wolffa koji kaže kako on sam nikada nije bio potpuno ubijeđen u maksimalnu dominaciju Mercedesa.

" Strah se pojavio već u Australiji kada smo vidjeli Ricciarda koji se bori za pobjedu nakon lošeg perioda Red Bulla u predsezoni. Sve što vidjeli na otvaranju sezone je govorilo kako naš paket neće biti toliko dominantan. Ta prva utrka nam je pokazala kako moramo svi zajedni još više raditi. Uz sve to prisjetili smo se 2009. godine u kojoj je Red Bull nakon lošeg starta nanizao 9. pobjeda. Zato sam bio oprezan, pored toga, po prirodi sam pesimista. Tek u Japanu i poslije utrke u Suzuki sam po prvi put shvatio da imamo dominantan paket i da bi mogli biti prvaci " prepričao je Wolff svoja iskustva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.