Wolff želi vratiti Brawna na mjesto konsultanta

Brawn je postavio temelje Mercedesa

Wolff želi vratiti Brawna na mjesto konsultanta

Toto Wolff sportski šef Mercedesa razmišlja o tome kako bi bivšeg šefa Rossa Brawna vratio u ekipu. Brawn je na kraju prošle sezone napustio Mercedes, trenutačno se odmara iako ga mediji od trenutka njegovog povlačenja povezuju sa pojedinim ekipama, najviše sa Ferrarijem.

Sada se oglasio i Toto Wolff koji bi ponudio Brawnu mjesto konsultanta u ekipi Mercedesa.

" Ross je još prije dvije godine primijetio neke stvare koje nisu funkcionisale na najbolji način, pa je dodatno pojačao pojedine sektore u kojima napredak nije bio zadovoljavajući. Kada se pojavi neki problem ja ga često pozovem kako bi se konsultovao. Činjenica je da Ross nedostaje ekipi.  Njegov dosadašnji doprinos puno se odražava na ovu sezonu. Razgovarali smo o njegovom eventualnom angažovanju za narednih nekoliko utrka. On je bio tu kada se stvarala ekipa Mercedesa i vjerujem da u svakom trenutku može vidjeti koje stvari moramo popraviti, poboljšati. Dao je obećanje da će se pojaviti u našoj garaži " kađe Wolff.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.