Yamaha najbrža na Le Mansu, Lorenzo ispred Rossija

Rossi i dalje vodi u ukupnom poretku

Yamaha najbrža na Le Mansu, Lorenzo ispred Rossija

Španac Jorge Lorenzo je pobjednik pete utrke svjetskog prvenstva MotoGP klase. Vozač Yamahe je na stazi Le Mans slavio ispred Valentina Rossija i Andree Doviziosa.

Rossi je zaostao četiri sekunde, dok je vozač Ducatija kasnio više od 12 sekundi. Iako je utrka bila zanimljiva, Lorenzo je ostao na vrhu poretka od prvog do posljednjeg kruga. Za razliku od njega Valentino Rossi je krenuo sa sedmog mjesta, probijao se prolazeći Marqueza, Iannonea, Doviziosa. Nakon što se probio na drugo mjesto, Rossi je pokušao eventualno zaprijetiti Lorenzu, ali je duel dva vozača Yamahe izostao.

Marc Márquez nije loše krenuo, ali je pravio tokom nastupa greške, pa je Andrea Iannone bio njegov najveći konkurent u borbi za četvrto mjesto. U završnici je Španac prošao i domogao se četvrte pozicije.
Dani Pedrosa se nakon operacije vratio na stazu, ali je danas rano napravio grešku, već u drugom krugu.
Izletio je pa nije mogao bolje od 16.mjesta.

Nakon Le Mansa Rossi ima 102 boda, 15 više od Lorenza, dok je treći Dovizioso. S obzirom na trenutačni poredak nema sumnje da nas u Mugellu čeka prava ludnica na tribinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti