Za Hondu je ostala još samo nada
Da li ćemo ih ponovo gledati na stazama

Honda i dalje bez prave ponude

Za Hondu je ostala još samo nada

M. Maksimović

Kako se bliži početak nove F1 sezone, sve je manje šanse da ćemo naredne godine u najbržem cirkusu na svijetu gledati ekipu Honde. Iako se u posljednje vrijeme šprekulisalo o mnogim imenima, odlazeći izvršni direktor Takeo Fukui je istakao jednu sasvim drugačiju realnost.

Fukui je priznao određene ponude, ali je izjavio da niti jedna nije bila prava, ozbiljna.

- Bilo je različitih ponuda, ali niti jedna nije bila prava. Tek sada smo shvatili koliko je teško prodati
ekipu -
naglasio je Fukui.

Da je budučnost ove ekipe više nego šarena potvrdio je Bernie Ecclestone koji je izjavio da vodstvo Honde odbilo njegovu ponudu vrijednu 100 miliona funti.

- Nisu prihvatili moju ponudu, a trebali su, međutim oni su odlučili povući neke poteze na svoju ruku i sada im ostaje jedino da se nadaju i mole -  objasnio je Ecclestone.

Da su čelni ljudi Honde prihvatili ovu ponudu Nick Fry bi imao 17.5% dionica ove ekipe, tačno koliko u ovom trenutku ima Ross Brawn.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.