Za početak najbrži Hamilton

Početak vikenda u Monzi

Za početak najbrži Hamilton

Kako se očekivalo, bolidi Mercedesa su bili najbrži na slobodnim treninzima u Monzi. Lewisu Hamiltonu je pripao prvi slobodni trening, Jenson Button je kasnio 0.623 sekunde dok je treći bio Nico Rosberg.

Nakon pola sata bolidi Mercedesa su se našli na vrhu dok su bolidi McLarena koji su zaostajali oko jedne desetinke i dva Ferrarija koja su imala zaostatak od pola sekunde. Pola sata prije kraja prvog slobodnog treninga Jenson Button se našao na vrhu sa 1:26.810, ali je Hamilton vrlo brzo odgovorio sa 1:26.187, što je kasnije će se ispostaviti bilo najbolje vrijeme na prvom slobodnom treningu. Button je ostao na drugom, dok je Nico Rosberg završio kao treći. Još je samo Fernando Alonso po zaostatku bio unutar jedne sekunde.

Svoju priliku na prvom slobodnom treningu između ostalog Roberto Merhi je vozio za Caterham koji je još jednom ove sezone pružio priliku jednom mladom vozaču. Charles Pic je vozio umjesto Grosjeana u Lotusu, van der Garde je zamjenio Sutila u Sauberu. U bolidu Force Indije se našao Daniel Juncadella koji je na stazi ostao nekih sat vremena nakon čega su se pojavili problemi sa bolidom. Na kraju je Sergio Perez odradio ostatak treninga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.