Za početak najbrži Massa

Prvi slobodni trening u Bahreinu

Za početak najbrži Massa

M. Maksimović

Tamo gdje je stao u Kini, Ferrari je nastavio u Bahreinu. Felipe Massa je postavio najbolje vrijeme na prvom slobodnom treningu.Drugo mjesto je zauzeo Fernando Alonso s minimalnim zaostatkom od sedam stotinki.

Zanimljivo, Felipe Massa se prvi put pojavio na stazi pola sata prije kraja treninga. Ukupno je odvozio Massa svega 11 kruga, a najbolje vrijeme ostvario je pred kraj stinta. Tih 1:34.487 je bilo nedostižno za ostatak ekipe na stazi. Fernando Alonso je odradio osam krugova više od Masse, ostao je kratak sedam stotinki, dok se na treće mjesto probio Nico Rosberg. Vozač Mercedesa je zaostao 0.134 dijela sekunde, ispred Sebastiana Vettela i Paula di Reste. 

 

Od 22.vozača koliko ih je bilo na stazi, prvi put se pojavio Rodolfo Gonzales umjesto Jullesa Bianchija u bolidu Marussije. Rodolfo je drugi vozač koji nam stiže iz Venecuele. Posljednje tri sezone je nastupao u GP2 seriji. U bolidu Caterhama kao što smo i najavljivali našao se Heikki Kovalainen.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.