Za početak Nico malo ispred Lewisa

Prvi slobodni trening na Interlagosu

Za početak Nico malo ispred Lewisa

Nico Rosberg je postavio najbolje vrijeme na prvom slobodnom treningu za VN Brazila. Na legendarnoj stazi Interlagos Nico je ostavio Lewisa Hamiltona na dvije desetinke, dok je odličan bio Rus u Toro Rossu, Daniil Kvyat. Na samom početku Rosberg je prošao krug u vremenu 1.15.002, dok je Hamilton zaostajao tri desetinke.

Hamilton je uzvratio na kraju prvog stinta, sa 1:13.468, Rosberg je bio sporiji oko pola sekunde. Kako je prvi slobodni trening prolazio, tako je i Nico vozio sve brže. Prvo je išao krug 1:13.122 što je bilo dovoljno
da se vrati na prvo mjesto, a onda je i to popravio sa 1:12.764. U toj periodu pojavila se crvena zastava na stazi jer je zamjena Sergia Pereza u Force Indiji, Daniel Juncadella je  izleteo sa staze i zabio se u zaštitni zid.

Španaca je prošao bez povreda, nakon uklanjanja bolida sa staze trening je nastavljen. Na vrhu nije bilo promjena, ali je Kvyat i Alonso vodili zanimljivu borbu, na kraju je Rus završio na trećem mjestu. Vrlo dobar je bio max Verstappen na šestom mjestu, dok je Luiz Felipe Nasr završio šest mjesta ispod. Vozač McLarena Jenson Button je zbog kvara na bolidu izvesti samo jedan krug.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.