Zeleno svjetlo Formuli 1!

Poznato kada starta nova sezone

Zeleno svjetlo Formuli 1!

A. Čaušević

Nova sezona Formule 1 započet će Velikom nagradom Austrije kao što je i najavljivano prethodnih sedmica. 

Nakon što je odobren sigurnostni koncept kojeg je pripremio Red Bull austrijska vlada dala je zeleno svjetlo održavanju utrka u julu.

Na Red Bull Ringu su zakazane dvije utrke. Prva će voziti 5. jula, a naredna sedam dana kasnije što će biti prvi put u historiji ovog sporta da se dvije utrke održe na istoj stazi.

Nakon Red Bull Ringa najbrži oktanski cirkus će put Mađarske, poslije čega bi trebao uslijediti odlazak na Silvestone, pogotovo nakon današnjeg odobrenja da se od 1. juna u Velikoj Britaniji mogu održavati sportski događaji.

Za sada se traže novi datumi za Velike nagrade Bahreina, Vijetnama, Azerbejdžana, Španije i Kanade, dok su definitivno otkazane utrke u Kini, Nizozemskoj i Francuskoj.

Promo

Top Komentari

Kluivert
Kjafirune
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi