Zvanično potvrđeno: Još dugo ćemo gledati Formulu 1 na VN Australije

Produžen prethodni ugovor za dvije godine

Zvanično potvrđeno: Još dugo ćemo gledati Formulu 1 na VN Australije

S. Pašalić

Velika nagrada Australije u Formuli 1 će se voziti bar do 2025. godine.

Rezultat je to novog ugovora koji je potpisan čime je produžen prethodni ugovor za dvije godine.

Još od 1985. godine se bez prekida voze utrke u Australiji, u početku na stazi u Adelaideu, da bi se nakon toga 1996. godine utrka preselila na Albert Park u Melbourneu.

Nova sezona Formule 1 upravo počinje u Melbourneu, a tako će to biti i naredne godine kada će se 25. put voziti utrka na ovoj stazi.

Također je prošle sedmice potvrđeno kako će se utrka VN Velike Britanije ostati na Silverstoneu još bar pet godina, a trenutno samo staze Hockenheim, Hermanos Rodriguez i Barcelona iz trenutnog kalendara nemaju ugovor za 2020. godinu.

Top Komentari

hame
jos dugo cemo je gledati na TV-u
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi