Zvuk F1 bolida odjekivao centrom Sarajeva uoči Red Bull Showruna

Zvuk F1 bolida odjekivao centrom Sarajeva uoči Red Bull Showruna

Endin Čaušević

Kako se približava spektakularni događaj Red Bull Showrun, tako i atmosfera u Sarajevu polako dostiže svoj vrhunac.

Za to se brine ekipa Red Bull Racinga, koja svojim aktivnostima privlači veliku pažnju. Članovi ovog tima su se ovog puta iznenada pojavili kod Katedrale u centru Sarajeva zajedno s njihovim šampionskim bolidom RB7.

Očekivano, oko ekipe i bolida se okupio veliki broj slučajnih prolaznika, građana i turista, a tome je svakako doprinos dao i muzički repertoar koji je pripremila DJ Forora. Svi okupljeni su znali da se sprema nešto posebno te su odlučili da se duže zadrže i saznaju o čemu je zapravo riječ.

Nakon najave da se svi pripreme za iznenađenje, muzika je utišana, a potom se začuo gromoglasni zvuk V8 motora, koji pokreće impresivni bolid RB7. Kao što je već poznato, riječ je o bolidu koji je 2011. godine osvojio dvostruku krunu u šampionatu Formule 1. Danas četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel je te sezone postao šampion, dok je ekipi Red Bull Racinga pripala konstruktorska titula.

Prisutni su ugodno iznenađeni i plesnom tačkom koja je uslijedila nakon „melodije“ snažnog F1 motora koju izveli Melisa Činić SHZA, svjetska finalistica Red Bull Dance Your Style, duo Fresh Generation i Melisa Hadžić. Red Bull Racing ekipa učinila je sve kako bi ugođaj bio na visokom nivou, a publika nije propustila priliku za fotografisanje, kao i poneki story za društvene mreže. Naravno, tokom toplog dana je za osvježenje i podizanje energije poslužio hladan energetski napitak Red Bull.

Oglasi

Za one koji su tek dolazili na mjesto događaja ispred Katedrale, ali i za istinske ljubitelje Formule 1, još jednom je pokrenut motor šampionskog bolida. Ekipa Red Bull Racinga je nagrađena aplauzom.

Na ovaj način su danas mnogi zapravo prvi put uživo vidjeli pravi bolid Formule 1, što bi ih moglo motivisati da jednog dana otputuju na utrku najbržeg cirkusa na svijetu i pridruže se mnogobrojnim fanovima Red Bull Racinga.

Bila je ovo zaista sjajna uvertira za ono što slijedi u nedjelju 9. juna, kada se u Sarajevu održava događaj Red Bull Showrun. Publika će bogat program moći posmatrati potpuno besplatno pored same staze, koja će biti postavljena na trasi između Marijinog Dvora i Tehničke škole, odnosno Zemaljskog muzeja BiH. Naravno, tu su i tribine za potpuno neometan pogled na stazu.

Tom stazom će se kretati šampionski bolid RB7, kojim će upravljati dobro poznati britanski F1 vozač David Coulthard. Dio glavnog programa će biti i nastup Arunasa Gibieže, koji impresionira vještinama na svom motociklu, a publici će se predstaviti i majstori drifta, dvojac Red Bull Driftbrothers.

U nedjelju se u Sarajevu na Red Bull Showrunu očekuju desetine hiljada ljudi. a za sve one koji tog dana ne budu u prilici da borave u glavnom gradu BiH, osiguran je TV prijenos na Sport Klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi