Medijska hajka na Zmajeve

Ćiro mudro šuti

Medijska hajka na Zmajeve

Medijskoj hajci na Zvjezdana Misimovića i reprezentaciju BiH priključio se i hrvatski Jutarnji list, čiji novinar Tomislav Židak kao da je jedva dočekao ispadanje Zmajeva iz baraža, pa se odlučio pozabaviti stvarima unutar bh. tima.

Ne bi tu bilo ništa sporno, naravno da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali gomila neistina i tendencioznih informacija, poput one kako je Miske ucijenjen od "nekoga", jer je kao Srbin pristao igrati za "bošnjačku reprezentaciju".

"Zašto? Jer je srpski lobi minirao Ćiru. Uz tihu podršku hrvatskog lobija. Danas doktor reprezentacije kaže, i ultrazvuk je rekao da Misimović nije bio spreman. A za tri dana igra jednu od boljih utakmica. I vjerojatno je Zvjezdan Misimović bio ucijenjen, kao što je bio ucijenjen i kada je odlučio igrati za bošnjačku reprezentaciju", navodi uzoriti kolega Židak.

Prije nego su Zmajevi ispali u baražu od Portugala, hrvatski mediji, uključujući i uzoritog kolegu Židaka, i "srcem i dušom" su navijali za "Ćirinu djecu", reprezentaciju BiH koju vodi "hrvatski stručnjak". Danas je situacija ipak malo drugačija. Danas, kako to vidi uzoriti kolega Židak, ne postoji reprezentacija BiH. Danas postoji "bošnjačka reprezentacija", koju tu i tamo popunjavaju pokoji Srbin i Hrvat.

"Ali, čini mi se, bez obzira na nacionalnu osjetljivost, Zvjezdan Misimović više nikada neće biti pozvan u reprezentaciju BiH. Zbog izdaje, bez obzira na “ultrazvuk”, koji pokazuje da je Misimović imao tešku ozljedu koljena koja je, zahvaljujući intervenciji njemačkih doktora, zaliječena za tri dana", navodi dalje u svom tekstu pod naslovom "Ćiro: Oprostit ću krađu i prevaru, ne i izdaju!".

Uzoriti kolega Židak zna kako Ćiro, ali i svaki budući selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine više nikada neće pozvati Zvjezdana Misimovića u reprezentaciju. Svaka čast na eksluzivnim informacijama! Ali, to je daleko od istine.

Možda još više od svega čudi kako selektor Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević više ne staje u odbranu svojih igrača, kao što je to bio slučaj do sada. Danas Ćiro za poraz od Portugala najviše okrivljuje Misimovića. Od Kenana Hasagića pravi duševnog bolesnika, te izjavljuje kako je nakon utakmice u Zenici "udarao glavom od zid", te kako je "doživio nervni slom". Golman naše reprezentacije ostao je zatečen ovim izjavama svog selektora.

Ćiro do sada nikada nije dao da se reprezentacija dijeli po nacijama, ali nije odgovorio uzoritom kolegi Židaku, kada je ovaj ocijenio kako je "Miske ucijenjivan jer je pristao igrati za bošnjačku reprezentaciju". Ruku na srce, možda mu Ćiro i jeste nešto rekao na to, ali nije obavljeno. Možda uzoriti kolega Židak nije želio kvariti svoj tekst u kojem je bh. reprezentacija prikazana onako kako bi to on želio da se vidi.

Uzoriti kolega Tomislav Židak inače je poznat hrvatskoj javnosti kao "Ćirin čovjek", još iz doba kada je trener svih trenera vodio sa klupe reprezentaciju Hrvatske. Lijepo je vidjeti da neka prijateljstva nikada ne zastarjevaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.