Brat i sestra državni prvaci: Želja nam je da u našu BiH donesemo olimpijsku medalju

Amela i Kenan Mehmedović

Brat i sestra državni prvaci: Želja nam je da u našu BiH donesemo olimpijsku medalju · Intervju

H. Zilić

Bosna i Hercegovina je bogata sportskim talentima, a nije ni rijetkost da iz naše države dolaze prelijepe sportske priče.

Jednu takvu ćemo vam predstaviti danas, a riječ je o bratu i sestri iz Tuzle koji su državni prvaci i ne kriju svoje olimpijske snove.

Amela i Kenan Mehmedović se bave biciklizmom. Amela je rođena 2006. godine i kadetska je prvakinja BiH, Kenan je dvije godine stariji i također je prvak naše države u cestovnom biciklizmu.

Kenan je nastupao na Olimpijadi mladih u Azerbejdžanu, a isti izazov očekuje i Amelu u Poljskoj.

Uspješni su učenici, Kenan u srednjoj školi, Amela završava osnovnu školu, a ljubav prema sportu je neopisiva i krenula je od malena, zapravo Kenan je prvi uplovio u bicklističke i sportske vode.

Oglasi

"Sportska priča mog brata je počela ranije od mene i ubrzo on je pokazao velike rezultate, a ja sam nešto kasnije pristupila ovom sportu", rekla je sestra Amela u razgovoru za SportSport.ba.

Iako mladi, još tinejdžeri, iza sebe imaju rezultate kojim se itekako mogu pohvaliti.

"Brat je i pobjednik prolaznih ciljeva u Novom Sadu i nosi zelenu majicu kao pobjednik, a ja nosim rozu majicu kao pobjednica Dunavskog Kupa u Srbiji."

Škola i sport?

"Nije nam teško uskladit vrijeme za trening i ostale obaveze, jer je sport nasa najveća ljubav", saglasni su Amela i Kenan.

Oglasi

Bez podrške ne bi bilo ni rezultata. Ističu kako su im roditelji najveća podrška i naravno trener Hajrudin Trle, koji je veliki vjetar u leđa u ovoj cijeloj priči.

Biciklizam je olimpijski sport, a zanimalo nas je kako na sve gledaju ovi mladi sportisti. Gdje sebe vide u budućnosti? Amela je imala jasan odgovor.

"Najveća želja je da u našu Bosnu i Hercegovinu donesemo Olimpijsku medalju."

Olimpijada 2024. ili 2028. godine, vrijeme će pokazati. Jedno je sigurno, Bosna i Hercegovina i Tuzla u Ameli i Kenanu imaju velike dragulje. Sport koji nije visoko kotiran, ali sportski duh i optimizam ovo dvoje mladih ljudi daju nadu da budućnost bh. sporta ima itekako dobru podlogu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi