Belgijski biciklista dobio batine jer je trenirao na otvorenom

Primio nekoliko udaraca u lice

Belgijski biciklista dobio batine jer je trenirao na otvorenom

Admin Čaušević

Član belgijske ekipe Lotto Soudal, Harm Vanhoucke požalio se kako je fizički napadnut tokom jednog od svojih treninga.

Uslijed pandemije koronavirusa u Belgiji su zabranjena sva nepotrebna putovanja, dok je vožnja biciklima dopuštena. Vanhoucke se vozio ulicama Aalbeka kada je napadnut.

Ovaj 22-godišnjak je objasnio kako ga je napao vozač crnog kombija. Prvo ga je prislio da stane uz cestu, a zatim ga je udario nekoliko puta.

"Izašao je agresivno, a ja sam ga molio da zadrži razmak. Kad sam mu to rekao, namjerno me nekoliko puta udario šakom u lice i potom odjurio. To je sve samo ne normalno u vrijeme korone'', objasnio je biciklist koji je napadača opisao kao snažnog muškarca u dobi između 40 i 50 godina.

Bicklisti su prije nekoliko dana napadnuti i u Italiji gdje također vožnja biciklom nije zabranjena, ali se ne preporučuje. U Španiji i Francuskoj vožnje biciklom su zabranjene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi