Završena atraktivna disciplina u Tokiju koja će ostati upamćena po kompletu medalja

Olimpijske igre

Završena atraktivna disciplina u Tokiju koja će ostati upamćena po kompletu medalja

H. Zilić

Nastavljene su borbe za medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, a jutros je bilo veoma zanimljivo u BMX racing, sportu koji nije poznat na ovim prostorima, ali je itekako atraktivan.

Viđene su sjajne eliminacione i finalne utrke, a ova disciplina će ostati upamćena u Tokiju.

Naime, u obje konkurencije i muškoj i ženskoj, medalje su otišle u iste države, a to su Velika Britanija, Kolumbija i Nizozemska.

U konkruenciji muškaraca zlato je osvojio Nizozemac Niek Kimmann, srebro Britanac Kye Whyte, a bronza je pripala Ramirezu Yepsu i zKolumbije.

Kod djevojaka raspored je bio malo drugačiji, tako je zlato pripalo Britanki Bethany Shrieverm srebro Kolumbijki Mariani Pajon, a bronza tkamičarki iz Nizozemske Marel Smulders.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti