Britanska legenda šokirala sve: Ne želim živjeti duže od 60 godina
Veliki šampion je šokirao britansku javnost izjavom o svom životu (Foto: EPA)

Wiggins iznenadio izjavom

Britanska legenda šokirala sve: Ne želim živjeti duže od 60 godina

Midhat Šljivak

Sportisti su specifična vrsta ljudi jer su već od rane mladosti podvrgnuti fizičkim naporima koji su ponekad zaista teško izdržljivi.

Neki od njih popuštaju pod velikim pritiskom, a dobar dio nakon završetka profesionalne karijere potpuno nestane ili se okrenu posve drugim stvarima zbog kojih privlače veliku pažnju javnosti.

Legendarni britanski biciklista Bradley Wiggins je međutim na posve nevjerovatan način dospio u žižu javnosti na Ostrvu.

Petorostruki olimpijski pobjednik i osvajač Tour de France izjavio je da ne želi živjeti duže od 60 godina i da mu je ostalo još 22 godine života.

"Ostalo mi je 20-ak godina života. Uvijek sam govorio da ne želim živjeti duže od 60 godina. 60 godina je sasvim dovoljno", rekao je Wiggins.

Legendarni biciklist je zbog uspjeha odlikovan i od engleske kraljice i dobio je titulu Sir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi