Kolumbijski biciklista ponovo zaražen koronavirusom, njegov slučaj bit će zanimljiv znanstvenicima

Virus je opet u njegovom tijelu

Kolumbijski biciklista ponovo zaražen koronavirusom, njegov slučaj bit će zanimljiv znanstvenicima

E. Oštraković

Kolumbijski biciklista Fernando Gaviria, član ekipe UAE Team Emirates, ponovo se zarazio koronavirusom.

Tokom biciklističke utrke Giro d'Italia Gaviria je ponovo pozitivno testiran na COVID-19 i to je već drugi put ove godine da se Kolumbijac zarazio korona virusom.

Nakon 15. etape, odnosno prije početka 16. etape, on je odradio test koji je pokazao prisutnost virusa u njegovom tijelu. Svi ostali vozači i članovi tima navodno su prošli negativne testove, ali će proći dodatna testiranja.

Gaviria je odmah izoliran, mada se osjeća dobro i nema nikakve simptome poput većine sporista.

Zanimljivo je da je Kolumbijac ovu bolest pretrpio još u martu i čini se da se vratila. Njegov slučaj će, svakako, zaintrigirati doktore i znanstvenike, s obzirom na to da su slučajevi ponovnog obolijevanja od Covida-19, odnosno ponovne zaraze novim koronavirusom do sada bile iznimka.

Top Komentari

Zoilomas
Pablov sin
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi