Lance Armstrong: Zadnjih šest godina moj život je užasan
Armstrong je tijekom čitave karijere bio optuživan za doping, ali sve je negirao do januara 2013. godine kada je priznao da je koristio nedozvoljena sredstva

Bivši biciklista govorio na jednoj američkoj televiziji

Lance Armstrong: Zadnjih šest godina moj život je užasan

S. Bošković

Bivši biciklista Lance Armstrong priznao je da je njegov život u posljednjih šest godina bio užasan.

Armstrong je dugo vremena bio smatran jednim od najboljih biciklista svih vremena, te je čak sedam puta bio pobjednik Tour de Francea između 1999. godine i 2005. godine. Bio je optuživan za doping, no te optužbe je odbacivao, no na kraju je sve priznao i 2012. godine suspendiran je odlukom UCI-a, te ne smije da se više bavi profesionalnim biciklizmom.

U razgovoru za jednu američku televiziju Armstrong je izjavio da će ostatak svog života provesti na način da će pokušati iskupiti svima koje je povrijedio i prevario. Također, dodao je da mu je život užasan i katastrofalan u posljednjih šest godina.

Također, bivši biciklista smatra da je na kraju poslužio kao žrtveno janje kako bi se prikrile ostale stvari u biciklizmu:

"Volio bih da se mogu vratiti kroz vrijeme i osvojiti Tour de France sedam puta u nizu protiv svih koji žive na kruhu i vodi. To je ono što želim i u što vjerujem da bi se desilo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi