Lejla Tanović pobijedila na UCI C2 utrci u Hrvatskoj

Desetostruka državna prvakinja

Lejla Tanović pobijedila na UCI C2 utrci u Hrvatskoj

Desetostruka državna prvakinja Lejla Tanović pobijedila je na UCI C2 utrci u Hrvatskoj i osvojila novih 30 UCI bodova koji se računaju za svjetsku ranking listu i Olimpijsku normu. 

Ovo je bila ukupno deveta pobjeda na UCI utrkama u karijeri Tanovićeve, što je ujedno i rekordan broj pobjeda na utrkama međunarodne biciklističke federacije za bh. bicikliste.

Utrka koja se održala u Metkoviću poslužila je našoj takmičarki kao zadnja provjera pred Balkansko prvenstvo koje se ove godine održava 07.07. u Srbiji.

“Staza u Metkoviću je bila izuzetno fizički i tehnički zahtjevna sa mnogo uspona. Na balkanskom prvenstvu nas očekuje veoma slična staza sa dugim usponom tako da mi je ova utrka poslužila kao idealna priprema pred balkanski šampionat”, kazala je Lejla Tanović.

Tanović na Balkansko prvenstvo odlazi da brani tri uzastpone titule balkanske prvakinje u elite kategoriji, a prenos utrke je moguće pratiti direktno u nedjelju na Arena sport 2 kanalu sa početkom u 12:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi