Shrvan, utučen i ponižen: Bio je najbolji na svijetu, sve što mu je ostalo je zatvorska ćelija
Foto: Instagram

Sam je kriv

Shrvan, utučen i ponižen: Bio je najbolji na svijetu, sve što mu je ostalo je zatvorska ćelija

E. Ganibegović

Bivši talijanski biciklista Mario Cipollini u ponedjeljak je osuđen na trogodišnju zatvorsku kaznu.

Posljedica je to prijetnji i nasilja nad svojom bivšom Suprugom Sabrinom i njenim sadašnjim partnerom. Ovaj 55-godišnjak mora platiti dodatnih 85.000 eura odštete.

Bivšeg svjetskog prvaka sud u talijanskom gradu Lucca osudio je zbog premlaćivanja i prijetnji bivšoj supruzi. Slučaj se vodi od 2019., kada je Sabrina Landucci odlučila tužiti Cipollinija. Prema svjedočenju žene, prvi čin nasilja desio se 2017. godine, nedugo nakon razvoda para.

Tijekom suđenja, Landucci je podijelila detalje o ponašanju svog bivšeg supruga. Bivši svjetski prvak navodno je počinio nasilje tijekom zajedničkog odlaska u teretanu. Žena je pričala i o tome kako ju je bivši suprug tukao i šutirao. Optužila ga je i da je tijekom jedne od svađa naciljao pištoljem.

"Prijetio mi je, a pištolj je bio napunjen", rekla je Landucci.

Oglasi

Sabrinin trenutni partner Silvio Giusti također je bio žrtva Cipollinijevih prijetnji. Dio od spomenute odštete od 85.000 eura platiti će upravo njemu. Sabrini će pripasti veći dio, 80.000, dok će preostalih pet otići u ruke Silviju.

Mario Cipollini jedan je od najboljih talijanskih cestovnih biciklista ikada. Godine 2002. osvojio je naslov svjetskog prvaka u utrci masovnog starta u belgijskom Zolderu, što mu je najveći uspjeh u karijeri.

Talijan je također nastupio na ovom natjecanju na Olimpijskim igrama 1996. u Atlanti. Tada je, međutim, zauzeo tek 82. mjesto.

Osim svjetskog prvenstva, može se pohvaliti najvećim brojem pobjeda na etapama Giro d'Italia. U godinama 1989.-2003. osvojio je ukupno 42 etape i tri puta bio najbolji u bodovnom poretku utrke (1992., 1997., 2002.). Cipollini također ima 12 etapnih pobjeda na Tour de Franceu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi