Pao na doping testu sa 90 godina: Super djed ostao bez svjetskog rekorda
Poprilično bizarna i nevjerovatna situacija

Carl Grove koristio nedozvoljene supstance

Pao na doping testu sa 90 godina: Super djed ostao bez svjetskog rekorda

Midhat Šljivak

Američki biciklista Carl Grove (90) pao je na doping testu i ostao je bez svjetskog rekorda kojeg je u julu 2018. godine postavio na takmičenju Masters Track.

Američka antidoping agencija (USADA) saopštila je jučer da je prilikom doping testa kod Groveo pronađena nedozvoljena supstanca epitrenbolon, zbog čega mu je oduzeta medalja i poništeno rekordno vrijeme.

"Grove je bio pozitivan na doping testu. U njegovom organizmu pronađen je epiternbolon, a nedozvoljena susptanca je pronađena u uzorku urina kojeg je dostavio 11. jula 2018. godine.. Njegov rezultat i zabilježeni rekord se poništavaju", saopšteno je uz USADA.

Super djed nakon svega tvrdi da mu se nedozvoljena supstanca u organizmu našla nakon konzumacije određenih mesnih proizvoda, jer je dan ranije uspješno prošao testiranje.

Grove će tako vjerovatno biti kažnjen zabranom takmičenja. Ipak, najavio je da će uložiti žalbu ako se to desi, ali očigledno da je ovaj djed pod svaku cijenu želio da dođe do rekorda.

On se takmičnio u kategoriji od 90 do 94 godine, a lagano je stigao do prvog mjesta iispred svih i postavio je svjetski rekord sa vremenom 3:06.12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi