Tuđe je slađe: Kontroverzni biciklista uhvatio hostesu za zadnjicu, to je bio okidač za pakao!

Scena koja je obilježila njegovu karijeru

Tuđe je slađe: Kontroverzni biciklista uhvatio hostesu za zadnjicu, to je bio okidač za pakao!

A. Čaušević

Biciklista koji nosi nadimak Terminator je sigurno jedan od najkontroverznijih u svojoj generaciji s obzirom na brojne incidente u kojim je učestvovao van trkače staze. Riječ je o 33-godišnjem Peteru Saganu. 

Sagan se nedavno oprostio od cestovnog biciklizma te je odlučio da se fokusira na brdo-planinsku kombinciju jer želi nastupiti na Olimpijskim igrama 2024. godine.

Tokom karijere u nekoliko navrata je bio u centru pažnje, a legendarni Mark Cavendish je imao samo riječi hvale za njegovu vožnju.

Iako nikada nije uspio pobijediti na tri najprestižnije utrke znao je slaviti na nekoliko etapa. Posebno je to bio slučaj na Tour de Francu gdje je bio najbrži na 12 etapa, a znao je pobijeđivati i na poene.

Incident iz 2013. godine na utrci Tour of Flanders je na neki način obilježio njegovu karijeru kada je za stražnjicu uhvatio tada 25-godišnju Maju Leye.

Oglasi

Leye je u obraz ljubila pobjednika Fabiana Cancellaru kada je osjetila da je neko štipka za stražnjicu. Rekla je da se zaledila u mjestu.

"Odjednom sam osjetila ruku. Nisam to očekivala jer sam mu bila okrenuta leđima. Brzo sam shvatila šta se desilo. Zaledila sam se u mjestu", ispričala je ona.

Maya je tada imala dečka koji je dobio na stotine poruka, bio je spreman i da se fizički obručan sa slovačkim biciklistom, ali se uspio suzdržati.

Sagan je dao izvinjenje da će ubuduće ruke držati k sebi. Ranije je imao još jedan izazov pošto se izdanju Tour de Francea potpisao navijačici na grudi.

Odlučio je da se skrasi i oženio se Katarina Smolkovom 2015. godine, ali nakon tri godine braka i dobijenog sina Marlona odlučio se razvesti.

U aprilu 2021. godine učestvovao je u teškom incidentu u Monacu gdje vozeći u pijanom stanju imao obraču na policijom. Uhapšen je zbog nasilničkog ponašanja te je prošao sa kaznom od 6.600 eura.

Ako se pitate šta se desilo sa hostesom Majom? Ona ima 35 godina, u međuvremenu se udala i postala majka, te je i dalje u svijetu biciklizma i zadužena je za organizovanje raznih utrka.

Oglasi