Pinotu etapna pobjeda, Alaphilippe povećao prednost u generalnom poretku
Foto: EPA

Tour de France

Pinotu etapna pobjeda, Alaphilippe povećao prednost u generalnom poretku

S. Bošković

Danas je vožena 14. etapa Tour de Francea, a pobjedu je ostvario Thibaut Pinot.

Biciklisti su danas prešli 117,5 kilometara, a start je bio u Hauters - Pyreneesu, dok je cilj bio na usponu Col du Tourmalet.

Pinot je u cilj ušao kao prvi nakon 3 sata, deset minuta i 20 sekundi vožnje, a iza njega je stigao Julian Alaphilippe. Treće mjesto zauzeo je Steven Kruijswijk.

Ipak, današnju etapu obilježio je loš rezultat Gerainta Thomasa koji je posustao u zadnjem kilometru i na cilj stigao 36 sekundi nakon Gerainta Thomasa.

Lošim rezultatom britanskog vozača na vrhu generalnog plasmana se osamio Julian Alaphilippe, koji je u životnoj formi, te sad ima dvije minute i dvije sekunde prednosti nad Thomasom.

Na trećem mjestu se nalazi Steven Kruijswijk, koji za Thomasom zaostaje 12 sekundi, dok prvih pet zatvaraju Egan Bernal i Emanuel Buchamnn.

Sutra je pred biciklistima još jedan težak dan, s obzirom na to da im slijedi 185 kilometara duga etapa između Limouxa i Foix Prat d'Albisa, s tri uspona prve kategorije, od kojih je jedan na samom cilju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti