Počeo Tour de France: Kristoffu prva žuta majica
Foto: EPA

Tour krenuo iz Nice

Počeo Tour de France: Kristoffu prva žuta majica

S. Bošković

Prvu etapu ovogodišnjeg Tour de Francea osvojio je biciklista UAE Team Emirates ekipe, Alexandar Kristoff.

Otvaranje Toura bilo je u Nici, te je čitava etapa vožena u ovom gradu. Duga je bila 156 kilometara, te je trebala biti bez većih problema s klasičnim sprinterskim završetkom, međutim zbog kiše je bilo i dosta padova biciklista, no sve je dobro završeno.

Na kraju, u sprinterskoj završnici najbolje se snašao Kristoff, koji će sutra nositi žutu majicu, namijenjenu lideru u generalnom plasmanu.Na postolju su se još našli Pedersen i Bol.

Tour de France nastavlja se sutra, također u Nici, a vozi se od Nicea Haut Paysa do, također, Nice.

Etapa je duga 186 kilometara, te sadrži čak dva uspona prve kategorije na visini od preko 1500 metara, što je veoma netipično za prve dane utrkivanja, te je mogućnost bijega i iznenađujuće pobjede za nekog vozača veoma velika.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi