Poznati datum i mjesto povratničke borbe Khabiba Nurmagomedova
Nevjerovatni Dagestanac trenutno je pod suspenzijom od Atletske komisije Nevade. Ipak, nema sumnje da je stopostotno spreman za izazove koji mu slijede (Foto: Instagram)

Vraća se u septembru

Poznati datum i mjesto povratničke borbe Khabiba Nurmagomedova

M. Šljivak

Šampion lake kategorije UFC-a Khabib Nurmagomedov najavio je svoj povratak u oktagon.

Khabib je trenutno pod suspenzijom Atletske komisije zbog dešavanja na meču protiv Conora McGregora u oktobru prošle godine, a ona mu ističe u junu.

Dugo se govorilo o njegovom povratku, a to će se po svemu sudeći desiti 7. septembra u Abu Dhabiju, gdje UFC planira event.

Khabib je rekao:

"Radimo na tome. UFC mi je rekao da rade na tom eventu. Sve će biti poznato jako brzo", rekao je Khabib.

Ko je naredni protivnik Khabiba Nurmagomedova?

Khabib se dakle vraća u oktagon 7. septembra, a njegov rival bi trebao biti pobjednik meča za privremenog prvaka lake kategorije između Maxa Hollowaya i Dustina Poiriera.

Meč za privremenog prvaka na rasporedu je 13. aprila, a pobjednik bi pored pojasa trebao dobiti i meč protiv Khabiba.

Holloway je čovjek kojeg svi žele vidjeti u borbi protiv Khabiba. Bio bi to sudar dvojice prvaka jer je Holloway već prvak perolake kategorije.

Sada će imati šansu da uzme i drugi pojas, a sigurno da bi borba njega i Khabiba donijela zaista veliku pažnju.

Blessed je u seriji od 13 uzastopni pobjeda, a u karijeri je na omjeru od 20-3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi