Prenos prestižne utrke otkrio ilegalne zasade marihuane

Ubrzo je uslijedila policijska akcija

Prenos prestižne utrke otkrio ilegalne zasade marihuane

Teme:

Katalonska policija je izvršila raciju u i na objektu na kojem su se nalazili ilegalni zasadi marihuane i to nekoliko dana nakon što su isti slučajno snimljeni iz TV helikoptera koji je pokrivao biciklističku utrku Vuelta a Espana.

Helikopter inače slijedi bicikliste tokom utrke koja se održava od 24. augusta do 15. septembra u Španiji, a snimci osme etape otkrili su i dva zasada marihuane na krovu zgrade.

Tri dana kasnije katalosnka policija je izvršila raciju i na "farmi" zaplijenila 40 stabljika marihuane. Inače, racija je izvršena u Igualadi, u blizini Barcelone.

Katalonska ARA navodi da je "policija već bila svjesna nelegalnih radnji" u Igualadi prije nego što je helikopter snimo zasade.

Također, anonimni izvor je za ARA-u izjavio da su se komšije žalile na sumnjivo ponašanje stanara u objektu koji je pretresen jer su oni navodno ispraznili stanove i sav namještaj ostavili na ulici.

Navodno su te osobe ranije napustile pomenuti prostor i iza sebe ostavile zasade marihuane. Glasnogovornik policije je otkrio da niko nije uhapšen nakon ove akcije.

Uzgoj marihuane u Španiji je ilegalan, ali je lična upotreba ove opojne droge dekriminalizovana.

Kada je u pitanju Vuelta, utrka je ušla u 11 etapu, a u vodstvu je trenutno Slovenac Primož Roglič.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi