Teška biciklistička nesreća u Lombardiji: Vozač pao sa ćuprije

Teška biciklistička nesreća u Lombardiji: Vozač pao sa ćuprije

S. Bošković

Belgijski biciklista Remco Evenepoel doživio je nesreću na biciklističkoj trci Il Lombardija.

Belgijac je nakon teške nesreće hitno prevezen u bolnici. Njegov pad desio se na oko 50 kilometara do cilj. Evenepoel je bio među vodećim biciklistima na spustu kad su prelazili preko ćuprije. On je udario svojim biciklom u desnu stranu mosta, te se prevrnuo i pao provaliju koja je bila skrivena od drveća.

Reakcija medicinskog osoblja i ambulante bila je veoma brza, te je po prvim izvještajima s mjesta nesreće ovaj biciklista imao svijest, a TV kamere su ga prikazale s okovratnikom.

Veoma brzo nakon pada oglasio se i tim za koji vozi Remco Evenepoel, Deceuninck-Quickstep koji je na Twitter profilu napisao:

"Hvala svima koji su poslali poruke i najbolje želje za Remca Evenepoela, te nam to puno znači. U ovo vrijeme vas molimo da ne špekulirate o njegovom stanju. Kad budemo znali više  informacija o njegovom stanju to ćemo i podijeliti".


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi