Jedan je zakočio i uzrokovao pad mnogo njih, a za sve je kriv farmer

Nesreća u Francuskoj

Jedan je zakočio i uzrokovao pad mnogo njih, a za sve je kriv farmer

E. Ganibegović

Tour de Bretagne obilježen je nesrećom. U padu je učestvovalo dosta biciklista, a problem na stazi napravio je jedan farmer.

Prije dva dana je održana pretposljednja etapa poluprofesionalne i međunarodne utrke Tour de Bretagne.

U jednom trenutku došlo je do nemilog incidenta u kojem je sudjelovala velika većina učesnika, pa je takmičenje prekinuto. 

Nepunih 80 kilometara prije cilja, na maloj i uskoj cesti, biciklisti su izgubili ravnotežu i uslijed toga je došlo do velike nesreće. Ispostavilo se da je za sve kriv farmer, zbog čega se površina pretvorila u mulj.

"Vozili smo se uskom cestom. Pokraj nje bila je oranica, a seljak je svu zemlju izbacio na cestu. Bilo je suho, ali je cesta bila mokra i bilo je tri-četiri centimetra blata. Bilo je dovoljno da jedan zakoči da cijeli peloton prokliza. Niko nije mogao izbjeći pad", rekao je direktor Groupama-FDJ Continental Teama Jerome Gannat.

Oglasi

Cijeli incident komentirao je i vodeći u generalnom plasmanu Simon Pellaud koji je rekao:

"Bio je to trenutak koji nikada neću zaboraviti. Nevjerovatan pad, 20-metarska blatna kupka. Samo nas četvero nismo pali. Bilo je impresivno vidjeti kako gotovo cijeli peloton pada".

Biciklistima su u pomoć priskočila kola hitne pomoći, a četvero ih je prebačeno u bolnicu. Uoči ovih događaja, organizatori su odlučili prekinuti utrku i otkazati etapu.

"Odluku nije bilo lako donijeti. Htio sam da nastavimo takmičenje u punom sastavu, ali to nažalost nije bilo moguće", dodao je direktor takmičenja Christophe Fossani.

Posljednja etapa Tour de Bretagne održana je u ponedjeljak. Osvojio ga je Roel van Sintmaartensdijk koji je kroz cilj prošao za 3:31:04. Na kraju je pobjednik cijelog takmičenja bio Simon Pellaud. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi