Tour de France: Cortu 15. etapa, bez promjena na vrhu

Šest stanica do kraja

Tour de France: Cortu 15. etapa, bez promjena na vrhu

Danac Magnus Cort član ekipe Astana Pro Team pobjednik je 15. etape biciklističke utrke Tour de France, 181 kilometara dugačke dionice od Millaua do Carcassonnea.

Cort je do svoje prve etapne pobjede na Touru stigao u završnom sprintu ispred Španca Iona Izagirrea (Bahrain – Merida), te Holanđanina Baukea Mollema (Trek – Segafredo), dok je ostatak ‘društva’ zaostao najmanje 29 sekundi.

Najbolji u ukupnom poretku imali su više od 13 minuta zaostatka, ali nije došlo do promjene u vrhu. U vodstvu je i dalje Geraint Thomas.

Ovaj član Sky-a vodi sa minutom i 39 sekundi prednosti ispred sunarodnjaka i timskog kolege Chrisa Froomea, dok je treći holanđanin Tom Dumoulin (Team Sunweb) sa 1:50 minuta zaostatka.

Do kraja 105. Tour de Francea ostalo je još šest etapa, od čega tri brdske, među kojima i sutrašnja najduža do Bagneres-de-Luchona (218 kilometara).

Kraj takmičenja bit će 29. jula s finišom na Champs-Elyseesu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi