Tragedija u Francuskoj: Preminuo biciklista koji se danas srušio tokom trke
Foto: Screenshot

Uznemirujući snimci

Tragedija u Francuskoj: Preminuo biciklista koji se danas srušio tokom trke

Belgijski biciklista Michael Goolearts je preminuo u 23. godini života nakon što se srušio tokom utrke Paris-Roubaix.

Biciklista je pretrpio srčani udar tokom dijela utrke na kaldrmi, te je pao sa svog bicikla.

Užasni snimci sa sjevera Francuske su ubrzo obišli svijet, a Goolearts je helikopterom prevezen u bolnicu u Lilleu.

Francuski mediji su ubrzo nakon toga saopštili da se nesretni biciklista nalazi u izuzetno teškom stanju, da bi večeras stigle vijesti da je izgubio bitku za život.

U bolnici u Lilleu je večeras, nažalost, ustanovljena njegova smrt. Tužne vijesti su se ubrzo proširile svjetskim medjima, a ubrzo su se oglasili i iz njegove ekipe Veranda's Willemsa.

"S nezamislivom tugom vas moramo obavijestiti o smrti našem bicikliste Michaela Gooleartsa. On je preminuo okružen porodicom i voljenim osobama u bolnici, a naše misli su sada sa njima. Za sada neće biti više obavještenja jer želimo dati njegovoj porodici vremena da se izbori sa tragičnim gubitkom", saopšteno je iz Veranda's Willemsa.

Upozoravamo da su snimci uznemirujući.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi