Vedad Karić odbranio naslov državnog prvaka Bosne i Hercegovine u Individualnom hronometru

Takmičenje održano u Mostaru

Vedad Karić odbranio naslov državnog prvaka Bosne i Hercegovine u Individualnom hronometru

H. Zilić

Danas je u Mostaru pod organizacijom Biciklističkog Saveza Bosne i Hercegovine i BK Mostar održano državno prvenstvo na DRUMU u disciplini ITT (individualni hronometar).

Utrka je bila kružnog formata od 2 kruga po 12.5 kilometara.

Naslov državnog prvaka, onaj glavni u seniorskoj konkurenciji je pripao zeničaninu i članu biciklističkog kluba "Rotacija - SPIN" iz Zenice. Vedad je pomenutu stazu prešao za 33' 52" (najbrže vrijeme staze) i tako odbranio prošlogodišnji naslov osvojen u Banja Luci.

Sa ovom pobjedom, Vedad je osvojio nove UCI bodove sa kojim će napraviti pomak na svjetskoj rang listi vozača u individualnom poretku.

Da rezultat bude veći govori činjenica da je Vedad krajem aprila doživio strašnu povredu na utrci (unutrašnje krvarenje) i gdje je bio preko 20 dana bez bicikla.

"Ovaj rezultat je nevjerovatan, nakon svih loših dešavanja u prethodnom periodu, uspio sam ostati psihički jak, vjerovati da sezona nije izgubljena i evo to sam sebi danas i dokazao gdje sam odbranio titulu državnog prvaka na hronometru", rekao je Karić i dodao:

"Ovaj rezultat mi daje nadu da u ovih narednih 20 dana mogu podići formu za još jednu stepenicu te na taj način predstaviti Bosnu i Hercegovinu na Evropskim igrama u Poljskoj na najbolji mogući način."

Na pitanje šta je dalje u planu, Vedad odgovara: "Mislim da neću više voziti utrke do Evropskih igara, a onda poslije toga ako zdravlje bude ok, pored naših utrka u državi planiram nastupiti na GP KRANJ u Sloveniji, Trku kroz Srbiju i fokus ide na Evropsko prvenstvo u septembru u Holandiji."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti