Abraham odbranio naslov prvaka

Tehničkim nokuatom

Abraham odbranio naslov prvaka

M. Maksimović

Njemački Armenac Arthur Abraham odbranio je naslov svjetskog prvaka super srednjoj kategoriji po verziji WBO. U meču koji je održan u u Areni Nurnberge Versicherung, Abraham je tehničkim nokautom u osmoj rundi pobjedio Mehdija Bouadlu

Francuz je nakon poraza od Mikkela Kesslera nanizao četiri pobjede, nakon čega je izazvao Abrahama, protiv kojeg nije imao previše šansi. Borba je prekinuta u osmoj rundi, Abraham je upisao 36 pobjedu u 39 meču. 

 

Meč protiv Bouadlanija, za Abrahama je bio prvi meč u kojem je branio pojas svjetskog prvaka super srednje kategorije koji je osvojio u meču protiv Roberta Stieglitza 25.avgusta. Mehdi Bouadla je do sada u karijeri odradio 31 meč u kojima je proslavio 26. pobjeda, a ovaj posljednji poraz bio je peti u karijeri. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.