Adamek ide na Vitalija Klitschka
Tomasz Adamek

Ukrajinac pronašao novog protivnika

Adamek ide na Vitalija Klitschka

M. Maksimović

Svjetski prvak u teškoj kategoriji,Vitali Klitschko što prije želi zaboraviti lakrdiju od borbe protiv Kubanca Odlaniera Solisa.Svoj naslov svjetskog prvaka u verziji WBC će braniti Poljaka Tomasza Adameka.Ironfist je imao u planu jednu borbu u junu mjesecu, ali je taj datum propao, pa će ponovo u septembru u ring.

Adamek je Poljak koji živi u New Jerseyu i prošle sedmice je jednoglasnom odlukom sudija pobjedio Irca Kevina McBridea, poznatog po tome što je 2005. godine nanio zadnji poraz legendarnom Mikeu Tysonu.Poljak je imao naslove u poluteškoj i lakoteškoj kategoriji, a pobjedom nad zemljakom Andrewom Golotom krenuo je sa borba u teškoj kategoriji.Još uvijek je neporaženu teškoj kategoriji, posljednji naslov koji je osvojio je onaj u IBF i WBO verziji upravo u teškoj kategoriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.