Zvijer od čovjeka ulazi u ring - Svi žele vidjeti njegovu čuvenu snagu
Adebayo Akinfenwa čovjek je kojeg su svi oduvijek željeli vidjeti u nekoj vrsti borbe i čini se kako će uskoro ući u ring (Foto: Instagram)

Najsnažniji fudbaler svijeta ide u boks

Zvijer od čovjeka ulazi u ring - Svi žele vidjeti njegovu čuvenu snagu

Midhat Šljivak

Nekada najsnažniji fudbaler svijeta Adebayo Akinfenwa (40) spreman je da se okuša i u boksu i ne odbacuje mogućnost da ćemo ga uskoro gledati u ringu.

Adebayo Akinfenwa čovjek je koji je zbog svog izgleda uvijek privlačio pažnju. On je važio za najsnažnijeg fudbalera svijeta i mnogi nisu mogli vjerovati da ovako mišićav čovjek može igrati fudbal.

Međutim, on je bio dovoljno kvalitetan da nastupa u nižim engleskim ligama. Karijeru je okončao prošle godine kao 39-godišnjak, a uskoro bismo ga mogli gledati u ringu.

Misfit Boxing koji organizuje borbe poznatih u Engleskoj zainteresovan je za usluge nekadašnjeg fudbalera, a i on nema nikakve dileme da bi se volio okušati u borbi.

"Nikad ne reci nikad", istakao je Akinfenwa, a nakon svega su fanovi uvjereni da nije uzalud bio pored ringa i da je ovo samo početak priče o njegovom dolasku u boks.

Oglasi

"Velika zvijer Adebayo Akinfenwa je upravo rekao da se nada da će se uskoro boriti", napisao je jedan od fanova, a drugi dodaje:

"Njegov ulazak u ring je siguran. Inače njegov dolazak ovdje nije bez razloga", uvjereni su mnogi drugi.

Adebayo Akinfenwa godinama je bio poznato lice u svijetu fudbala iako uglavnom nije igrao za poznate klubove. Najveća imena u kojim je bio su Swansea i Millwall.

Karijeru je počeo u Litvaniji u FK Atlantas, a zatim je od 2003. do 2022. godine promijenio ogroman broj klubova.

Najbolje dane proveo je u Northampton Townu te ekipi Wycombe Wanderersa, gdje je prošle godine završio karijeru.

Prelazak u boks sigurno bi izazvao veliku pažnju jer se radi o čovjeku koji važi za pravu zvijer, no to nije dovoljno da bi se pobijedilo u jednom meču i morat će sigurno poraditi na tehnici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi