Bosanac kod Khabiba upisao pobjedu, legendarni Cigano doživio katastrofalnu povredu
Foto - Screenshot

Eagle FC

Bosanac kod Khabiba upisao pobjedu, legendarni Cigano doživio katastrofalnu povredu

M. Šljivak

MMA promocija Eagle FC čiji je vlasnik legendarni Khabib Nurmagomedov odradila je protekle noći još jedan uzbudljiv event.

Glavna borba večeri donijela je poraz legendarnog Juniora dos Santosa. Njega je pobijedio Yorgan De Castro tehničkim nokautom, ali čuveni Cigano je jednostavno morao predati meč u trećoj rundi.

JDS je krenuo u seriju udaraca. Zatim mu iskače rame i borba više nije mogla biti nastavljena. De Castro je tako upisao pobjedu, ali sigurno je da će doći do revanša

Član Eagle FC promocije je i bh. borac s američkom adresom Adi Alić.

On je odradio uspješan debi kod Khabiba i jednoglasnom odlukom sudija pobijedio je Shawna Buncha.

Ovom 32-godišnjem MMA borcu iz Bosne i Heregovine ovo je deveta pobjeda u karijeri u kojoj ima četiri poraza.

Nakon pobjede Alić je dao do znanja odakle dolazi povicima 'Bosna, Bosna' i očigledno da mu ova pobjeda dosta znači za nastavak karijere.

Khabibova promocija i sinoć je donijela nekoliko zanimljivih obračuna i brzih završetaka i polako Eagle FC postaje popriličan 'igrač' u MMA svijetu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti