Adnan brani pojas protiv Satoa
Adnan ponovo ulazi u ring

Japanac novi izazov za svjetskog prvaka

Adnan brani pojas protiv Satoa

M. Maksimović

Adnan Ćatić alias Felix Sturm ponovo ulazi u ring 25. aprila u Krefeldu. Naslov svjetskog prvaka u srednoj kategoriji po verziji WBA Adnan će braniti protiv Japanca Kojia Satoa.

Japanac bi Adnanu mogao predstavljati izuzetno neugodnog protivnika s obzirom da je još uvijek bez poraza a radi se o bokseru koji se nalazi na 6. mjestu svjetske WBC liste dok je na WBA listi trenutačno 14. Sato je do sada neporažen, u 14 borbi je ostvario isto toliko pobjeda, od čega čak 13 klasičnim nokautom.

Posljednju borbu je Sato imao u januaru ove godine kada je nokautom u drugoj rundi pobjedio Martina Avilu u Yokohami. Adnan iza sebe ima 34 borbe, dva poraza i jednu borbu koja je završila bez pobjednika, a posljedni put je pojas svjetskog prvaka branio protiv Sebastiana Sylvestera u 11. mjesecu prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.