Adnan Ćatić nakon meča 'napao' Axela Schulza

Odgovorio na provokacije bivšeg njemačkog boksera

Adnan Ćatić nakon meča 'napao' Axela Schulza

Endin Čaušević

Njemački bokser bh. porijekla Adnan Ćatić sinoć je pred domaćom publikom osvojio peti naslov WBA prvaka u supersrednjj kategoriji.

Ćatić je do pobjede protiv ruskog borca i bivšeg šampiona Fedora Chudinova došao nakon odluke sudija. Mnogi su sumnjali da će 37-godišnji Ćatić rekordni peti put stići do titule, a najveći pesimista bio je nekadašnji njemački teškaš Axel Schulz.

Naime, Schulz je prije meča izjavio da Ćatić nema nikakve šanse protiv ruskog boksera, te da mu je vrijeme da ide u penziju. Nakon što je proglašen za pobjednika Ćatić je odlučio odgovoriti nekadašnjem njemačkom bokseru.

"Ti nemaš nikakvo pravo da pričaš protiv mene. Pokazao sam ti večeras da nisam na penzije. Nikad nisam bio tvoj fan. Ti si pored Jurgena Brahmera i Evana Holyfielda bio kao model", rekao je Ćatić nakon meča.

Podsjećamo, Ćatić je kazao da je ovo možda njegova zadnja borba, ali je dodao da ima želju da njegov oproštajni meč bude u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti