Adnan Ćatić odbranio naslov
Adnan u društvu Seje i Vede...

Ibišević i Salihović bodrili Čatića

Adnan Ćatić odbranio naslov

Edmir Škorić

Adnan Ćatić, u svijetu poznatiji pod pseudonimom Felix Sturm, nokautirao je američkog boksera Ronalda Hearnsa i odbranio titulu svjetskog prvka u WBA verziji.

Bosanac koji brani boje Njemačke u prepunoj Porsche Areni u Stuttgartu pobijedio je Hearnsa nokautom u sedmoj rundi.

Prve dvije runde protekle su u dominaciji svjetskog prvaka, dok su treća i četvrta bile poprilično izjednačene. Ćatić, ili Sturm, u šestoj je rundi "odradio dobar posao", a sve to začinio sjajnim nokaut-udarcem u sedmoj rundi.

Inače, bodrili su ga bh. reprezentativci i članovi Hoffenheima, Vedad Ibišević i Sejad Salihović, a po završetku meče Ćatić je pozvao naše reprezentativce da mu se pridruže u ringu, što su oni i uradili. Usljedilo je slikanje, a fotke će sasvim sigurno u narednim danima krasiti mnoge naslovnice širom Evrope.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.