Adnan Ćatić odbranio naslov
FOTO: Bild.de

Macklin nije uspio

Adnan Ćatić odbranio naslov

Adnan Beganović

Adnan Ćatić odbarnio je naslov svjetskog prvaka srednje kategorije verzije WBA. Naime, Ćatić je večeras odlukom sudija savladao irskog boksera Matthewa Macklina.

U sjajnoj borbi u kojoj je Macklin pokazao mnogo više no što su stručnjaci predpostavljali, Ćatić je slavio sudijskom odlukom (113:115, 116:112, 116:112).

Iako je Ćatić u ovaj meč ušao kao apsolutni favorit, stvari se u ringu nisu odvijale onako kako je zamišljao naš borac. 

Irski borac nije imao respekta i sjajno je parirao, a u pojedinim momentima borbe bio je i dominantniji. Irac je znao da se mora približiti Ćatiću, odnosno da mu nikako neće odgovarti borba u kojoj će ga svjetski prvak držati na distanci.

Zbog toga je Macklin od samog početka napadao, približavao se Ćatiću, dok je naš borac neshvatljivo prihvatio takav način borbe.

Međutim i pored toga, pa i pored potcijenjivanja protivnika, Ćatić je na kraju sasvim zasluženo slavio, a posljednjih 15 sekundi meča će svim ljubiteljima boksa ostati u pamćenju.

Naime, u tih posljednjih 15 sekundi Ćatić je zadao nekoliko udaraca Ircu i možda su mu upravo ti udarci donijeli pobjedu.

Treba istači i to da je u predborbi Adnan Redžović također sudijskom odlukom pobijedio njemačkog borca Michaela Wernera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.