Adnan Ćatić: Spreman sam za povratak na vrh

Pred meč sa Predragom Radoševićem

Adnan Ćatić: Spreman sam za povratak na vrh

M. Maksimović

Adnan Ćatić alias Felix Sturm, večeras po 44. put u svojoj profi karijeri izlazi na ring. Nije ga bilo od meča sa dopingovanim Samom Solimanom u februaru mjesecu. Predhodno je Adnan poražen od Daniela Gealea u borbi za naslove svjetskog prvaka u WBA i IBF verzije srednje kategorije.

Trenutačno je Adnan na 37. pobjeda u karijeri, večerašnja 38. bi značila puno, prije svega zbog prilike da se kasnije ponovo bori za naslov svjetskog prvaka.

''Spreman sam za ovu borbu, želim se vratiti na vrh. Pripremio sam svoju taktiku, ne smijem mu dozvoliti da mi priđe, moram paziti na kontre. Bitno mi je da održim svoj ritam, on nikada nije nastupao u ovakvoj atmosferi, na njemu će biti veliki pritisak'', kaže Adnan u najavi večerašnje borbe koja će biti održana u Westfalenhalleu u Dortmundu gdje se očekuje dolazak velikog broja Adnanovih navijača, naših reprezentativaca Edina Džeke, Miralema Pjanića...

Ono što se mora posebno respektovati kada je u pitanju karijera 28-godišnjeg Predraga Radoševića jeste činjenica da je neporažen u 27 borbi koliko ih je imao. Profesionalac je od 2004.godine, veliki broj mečeva je odradio protiv boksera sa prostora bivše Jugoslavije i definitno ovo večeras bit će njegov najveći u karijeri do sada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije