Adnan Ćatić tehničkim nokautom do odbrane titule!

Još jedan sjajan meč

Adnan Ćatić tehničkim nokautom do odbrane titule!

A. Beganović

Njemački bokser bosanskohercegovačkih korijena, Adnan Ćatić, odbranio je titulu svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji u WBA verziji.

Adnan Ćatić je u ispunjenoj Lanxess-Areni u Kolnu tehničkim nokautom nakon devete runde pobijedio njemačkog boksera Sebastiana Zbika i na taj način odbranio je titulu svjetskog prvaka srednje kategorije u WBA verziji.

Početak meča pripao je izazivaču Zbiku, koji je u prve dvije runde bio nešto konkretniji, no stekao se dojam da je to sve bio dio Adnanove taktike.

Nakon toga u ringu smo gledali pravog Adnana. Iz runde u rundu Ćatić je "prednjom rukom" razbijao Zbikov gard i samo je bilo pitanje vremena kada će sudija prekinuti meč.

Desilo se to nakon devete runde i možemo slobodno reći da se Adnan u ovom meču nije ni umorio, dok je izazivač ring napustio sa dobro izmjenjenim licem.

Sve u svemu dobra bokserska predstava u kojoj je Adnan još jednom pokazao svoju snagu, dok su se Zbikove prijetnje pokazale bezazlenim.

Na kraju treba dodati i da je Adnan Redžović u predborbi nokautom u drugoj rundi savladao Vadzima Zmitroviča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.