Adnan Ćatić šokantno, ali zasluženo poražen
Foto - Screenshot

Istvan Szili slavio u Dortmundu

Adnan Ćatić šokantno, ali zasluženo poražen

M. Šljivak

Njemački bokser Adnan Ćatić, alias Felix Sturm, poražen je sinoć u Dortmundu od mađarskog boksera Istvana Szilija većinskom odlukom sudija.

Četiri godine mlađi Mađar odradio je odličan meč i na kraju je nakon 12 rundi zasluženo ostvario trijumf protiv legendarnog boksera bh. korijena i nekadašnjeg svjetskog šampiona.

Dvojica sudija pobjedu su čisto dali Sziliju. Jedan je meč bodovao 116:111, drugi 115:113 a treći je smatrao borbu neriješenom 114:114.

Ćatić se nakon meča žalio na prljavu borbu mađarskog boksera koji je imao nekoliko udaraca u potiljak.

"Bila je ovo teška borba, nešto potpuno drugačije od onog što sam očekivao. Nažalost, nije se borio čisto, a sudija je to puštao. Ipak, sportista sam i prihvatam odluku", rekao je Ćatić nakon meča.

[twitter]https://twitter.com/djcetincetin006/status/1507858372380565508[/twitter]

S 43 godine na leđima Ćatiću bi ovo mogao biti posljednji meč u karijeri. Nakon razgovora s porodicom će odlučiti.

"Pričat ću s porodicom. Još uvijek sam zdrav, ali sjest ćemo s promotorom i donijeti pravu odluku", istakao je Ćatić.

Adnan Ćatić je nakon ovog poraza u karijeri na omjeru 42–7–3, dok je Mađaru ovo najveća pobjeda u životu i na omjeru je 26-2-2.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
Promijeni mu ovaj madjarski insan licni opis
1 8
Mowzilla
Hvala ti za sve Adnane, ali mislim da je bilo dosta. Cast bi bila da treniras nase bh. boksere kao sto si bio zapoceo. Tu nastavi jer tu ti je sada mjesto jer treba znati kada je dovoljno. Yebo pare, yebo slavu, yebo i dokazivanja vise, za nas si vec legenda! ⚜️
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi