Adnan je spreman za Martina Murraya
Adnan na jednom od posljednjih treninga

Po 11.put zaredom brani naslov prvaka

Adnan je spreman za Martina Murraya

M. Maksimović

Adnan Ćatić alias Felix Sturm u petak po 11.put u karijeri brani titulu svjetskog prvaka srednje kategorije u verziji WBA. Ponovo je protivnik Britanac, ovaj put izazivač stiže iz Engleske, zove se Martin Murray.

25.juna ove godine Adnan je uspješno odbranio naslov protiv Irca Matthewa Macklina koji se predstavio u vrlo dobrom svijetlu. Mack The Knife je prije meča sa Adnanom imao dva poraza u karijeri, dok je statistika Martina Murraya još bolja.

Murray je aktuelni prvak Britanije i Commonwealtha i još uvijek neporažen u svojoj četverogodišnjoj profi karijeri. Posljednju pobjedu, ukupno 21.je ostvario također u junu mjesecu kada je slavio prekidom borbe protiv Nicka Blackwella. Uz to, Murray je član cijenjene promotorske kuće Hatton Productions, koju vodi negdašnji dvostruki svjetski prvak Ricky Hatton. Borba će biti održana u SAP Areni u Manheimu gdje su očekuje veliki broj Adnanovih navijača.







NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.