Adnan Redžović postao prvak Mediterana

Redžović nakon 12 rundi savladao Perkovića

Adnan Redžović postao prvak Mediterana

Midhat Šljivak

Bosanskohercegovački bokser Adnan Redžović savladao je večeras Skenderiji Hrvata Ivicu Perkovića jednoglasnom odlukom sudija, te je na taj način osvojio titulu prvaka Mediterana po WBA verziji.

U svih dvanaest rundi viđena je bespoštedna borba. Redžović je nešto bolje boksovao uvodne runde, dok je hrvatski teškaš u sedmoj i osmoj rundi zadao nekoliko opasnih udaraca, te je bio u prednosti., no to mu nije pomoglo da ostvari pobjedu u ovom meču.

Oba boksera su se u razmjeni udaraca dosta umorila, pa je završnica meča protekla u klasičnoje razmjeni udaraca i bez ozbiljnijih udaraca po protivnika.

Sudije su na kraju jednoglasnu pobjedu dodjelile našem borcu koji je tako uz podršku Adnana Ćatića nastavio nizati uspjehe i pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.