Adnan Redžović sutra u borbi za 110.000 eura

Kickboxing turnir u Belgiji

Adnan Redžović sutra u borbi za 110.000 eura

M. Šljivak

Bh. borac Adnan Redžović sutra će u belgijskom gradu Hasseltu učestvovati na teškaškom turniru gdje će se boriti za glavnu nagradu od 110.000 eura.

Iskusni bh. bokser i kickboxer učestvovaće na turniru A1 World Combat Cup sa još sedmoricom boraca. U četvrtfinalu mu je protivnik holandski borac Rinus Douma (25) koji u karijeri ima 24 borbe od čega 14 pobjeda, osam poraza i dva neriješena rezultata.

Redžović je svakako favorit u ovom duelu, posebno ako se zna da je u Eindhovenu prije nekoliko mjeseci osvojio turnir na kojem je bio zaista sjajan i gdje je u finalu pobijedio legendarnog Errola Zimmermana.

Zimmerman će učestvovati i na ovom turniru, a raspored borbi na A1 World Combat Cupu izgleda ovako:

Mohamed Abdellah vs. Bas Vorstenbosch
Adnan Redžovć vs. Rinus Douma
Donegi Abena vs. Luis Tavares
Errol Zimmerman vs. Patrick Schmidt

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi