Ahmed Krnjić se u subotu bori za profesionalnog prvaka Evrope u kick boksu
Krnjić je bio amaterski vice-prvak Evrope i svijeta u kategoriji K1 do 91 kg

Bh. reprezentativac i član KBV "Isak" iz Zenice

Ahmed Krnjić se u subotu bori za profesionalnog prvaka Evrope u kick boksu

D. Kurbegović

Bosanskohercegovački reprezentativac, Ahmed Krnjić član kluba borilačkih vještina ”Isak” iz Zenice, u subotu, 20. aprila putuje za Sofiju gdje će se boriti za pojas profesionalnog prvaka Evrope u kick boksu u WAKO pro asocijaciji. Ova asocijacija zvanično je priznata i od Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Njegov protivnik biće iskusni bugarski borac i aktuelni prvak Evrope Dejan Topalski. Krnjić će borbu raditi u kategoriji 88,6 kilograma.

"Pripreme privodimo kraju. Ostalo je još nekoliko dana, uspješno smo odradili fizičke pripreme na planini. Preostaje mi jedino da skinem koji kilogram viška, jer moja kategorija je 91 kg, a radit ću borbu u nešto nižoj kategoriji. Moj protivnik je veoma iskusan borac, borićemo se pred njegovom publikom. Uvjeren sam u svoje kvalitete, moj trener Husein Selimović, spremio je dobru taktiku i ja se nadam povoljnom ishodu meča" kazao je Krnjić.

Ahmed Krnjić je inače vlasnik srebrene medalje s posljednjeg Svjetskog amaterskog prvenstva u kick boksu koje je održano u Budimpešti. Nakon profi borbe Krnjić će nastupiti na Državnom prvenstvu BiH u maju, Na Balkanijadi u Makedoniji u mjesecu junu i krajem godine na Svjetskom amaterskom prvenstvu u kick boksu u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi