Ahmed Vila se pridružio Gustafssonu, Latifiju, Madadiju...

Naredna borba 19. marta

Ahmed Vila se pridružio Gustafssonu, Latifiju, Madadiju...

Dž. Mrakić

Mladi bosanskohercegovački MMA borac Ahmed Vila (19) postao je novi član poznatog „Allstars“ trening centra.

Centar utemeljen u Švedskoj najviše je proslavio borac UFC-a Alexander Gustafson, koji se dva puta borio za titulu prvaka UFC-a, ali tu su i drugi respektabilni UFC borci poput Ilira Latifija i Reze Madadija.

Povodom ove značajne vijesti , SportSport.ba je odlučio kontaktirati mladog borca, koji je rekao kako se nada da će opravdati priliku koja mu se pružila.

„Vice Stanišić, inače bivši organizacijski član FFC-a, ubuduće će voditi brigu o mojoj karijeri. On je nedavno postao član menadžerske agencije ManoManagement, koja je vodeća MMA menadžerska agencija u Skandinaviji i koja vodi brigu o karijerama poznatih boraca poput Gustafssona, Latifija i Madadija. Nadam se da ću opravdati njihovo povjerenje.“

Za koji dan ga očekuje putovanje u Švedsku, gdje će boraviti dvije sedmice.

„U utorak putujem za Stockholm, gdje ću provesti dvije sedmice trenirajući sa MMA majstorima u „Allstars“ trening centru. Pored toga što ću se pripremati za svoj naredni meč, gdje ću se fokusirati na izoštravanje svojih vještina, snimit ću i jedan promotivni materijal za dokazanu produkcijsku kuću Ostrogonac Productions“, istakao je mladi borac u razgovoru za naš portal.

Inače, Ahmed Vila (19), koji se takmiči u velter kategoriji, neporažen je u svojoj MMA karijeri (5-0), a svoju narednu borbu imat će 19. marta na eventu IFC-a protiv Rusa Arbija Mezdihova (5-2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi